Witam wszystkich a przy okazji pomyślności w nowym roku.
Szukałem na forum ale jakoś nie znalazłem konkretów.
Mam problem z zamkiem centralnym sterowanym z pilota, zrobiło się zimno i centralny zamek nie otwiera drzwi i muszę otwierać kluczykiem, alarm działa bez probelmu. zamknąć samochód mogę bez problemu zawsze. Jak pojeżdżę trochę to problem znika i wszystko jest OK. Dodatkowo muszę centralny zamek otwierać przez bagażnik ponieważ w nie mogę kluczyka włożyć do zamka od kierowcy, wchodzi tylko do połowy a od pasażera włożyć już mogę ale nie mogę przekęcić. Z góry dzięki za pomoc.
Octavia I 2000 1,9TDI
jaroszy_gd, musisz ponaprawiać, poczyścić zamki zapewne stosując zestaw naprawczy. A alarm- prawdopodobnie już się żegna z tym światem, albo coś w instalacji jest nakombinowane.
Jak pojeżdżę trochę to problem znika i wszystko jest OK
sprawdz czy nie dostała się gdzieś wilgoć, może jak nagrzejesz auto to odparowuje i jest OK. Mam tak z alarmem (dokladany) popiskuje syrenka, i wiem że to wilgoć, czekam na lepszą pogodę :?
Zamieszczone przez jaroszy_gd
nie mogę kluczyka włożyć do zamka od kierowcy, wchodzi tylko do połowy a od pasażera włożyć już mogę ale nie mogę przekęcić
pewnie przez to że używasz zazwyczaj pilota, zamki się zasyfiły, spróbuj wyczyścić
dzięki za pomoc, jutro jadę do mechanika nie chzobaczy... ale żeby nie było tak pięknie to teraz tyljne drzwi za kierowcą po zamnknięciu z kluczyka czy z pilota nie chcą się zamknąć nie wiem czemu??? ech...
jaroszy_gd, jak będziesz u mechanika to nich Ci posprawdza kable między budą a drzwiami, może w drzwiach jest wilgoć albo zielenina na kostkach przy zamku.
Jak już bedzie szukał to niech pozagląda wszędzie
Powodzenia, i daj znać co i jak.
Póki co jest cieplej i wymieniłem baterię w pilocie, jest OK. Wymieniam wkładkę bo szukałem magika od zamków ale coś za drogo chcieli więc oryginalną wkładkę zamowiłem i będzie za 2 tygodnie, koszt 120 + robocizna + kodowanie, tak wyjdzie 200 razem. A przy okazji sprawdzą czy nie ma wilgoci, dzięki za porady. Jak przebrnę przez wszystko to dam znac co i jak...
Komentarz